2010-12-22 15:22:37• hírek • Szatmár.ro

Ünnepeltek a hatodikosok

A szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola hatodikosai is hangulatos karácsonyi ünnepséget rendeztek.

,,Orrodba édes illatot gyűjts, szívedbe békét és mosolygást, szemedbe fényt..." - ezzel a Dsida Jenő-idézettel hívták meg a 10-es Iskola V.D osztályos tanulói családtagjaikat és hozzátartozóikat a kedd délután tartandó karácsonyi előadásukra. Zenés, verses, színdarabos műsorukkal szerették volna fellobbantani mindenki szívében a szeretet lángját, amely szétárasztja majd a békét lelkeikben, mosolygást és fényt csal szeretteik arcára, szemébe.

A nagy lelkesedéssel énekelt karácsonyi énekekkel, valamint a mély mondanivalójú versekkel meghitt hangulatot varázsoltak a gyertyafényben úszó díszterembe. A közbeékelt Kit válasszak a kilencből című színdarabjuk egy kérdéssel zárult: ,,Mi lehet az, ami a pénznél is jobban boldogít?", lehetőséget hagyva ezáltal minden kedves jelenlévő számára, hogy mélyen a lelkébe nézzen, s keresse meg a megfelelő választ.

A további énekekkel és versekkel azonban ők is megfogalmazták előadásuk mondanivalóját: a szeretet az, ami a pénznél is jobban boldogít, hisz ,,a szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem kérkedik, nem keresi a maga hasznát, nem fuvalkodik fel; a szeretet soha el nem fogy!"

Az előadás végén Rus Annamária osztályfőnöknő megköszönte a gyerekek lélekemelő előadását, a jelenlévőknek pedig az alábbi gondolatokkal azt kívánta, hogy a diákok által fellobbantott lángja a szeretetnek nemcsak karácsonykor, hanem egész évben melegítse és fényesítse a szívüket: ,,Karácsony ünnepén, ha a mécses fénye boldogsággal tölti el szívedet, béke lesz a családban. Ha a családokban béke van, béke lesz az országban. Ha az országban béke van, béke lesz a Földön is!"


Ünnepi műsort adtak elő a hatodikosok
Ünnepi műsort adtak elő a hatodikosok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: